For oss som elsker chihuahua
Hei Hei

Velkommen inn på forumet & ha en flott dag.

Hilsen Chihuahuaforum.org

For oss som elsker chihuahua

Chihuahua
 
PortaleIndeksBli MedlemLogg Inn

 

 

 

Intervju av Heidi,  Kennel: Amazing Tails

 

Kan du fortelle litt om deg selv?Heidi heter jeg. Jeg er innehaver av kennel Amazing Tails. Vi holder til i Skien, her bor jeg og samboer Andreas med alle våre hunder. Vi reiser rund på utstillinger så ofte vi får sjans. Vi elsker det og der møter vi mange nye og gamle venner. Jeg er vokst opp med hunder og et liv uten en firbent i huset ville for meg ikke vert noe liv i det hele tatt..hundene er alt for meg.

 

Hvor mange hunder har du? I skrivende stund har vi 7 hunder. 6 chihuahua og en blandingshund. å flere er på vei, vi forventer ankomst i begynnelsen av juli etter vår herligste jente og mammas "bebi" Caisey. dette gleder vi oss masse til, og dagene vil nok gå sent fremover nå.

 

Skal du starte oppdrett?

Vi har et oppdrett. jeg har hele mitt liv vist at oppdretter ville jeg bli. Jeg har lest og pugget bøker opp og ned. og min mor ergret seg daglig over at de eneste bøkene jeg ville lese var faktabøker om hunde og hunderaser! jeg bestemte meg tidig for at jeg ville ha en midre rase. Og chihuahua stod på 1plass på ønskelisten min til jul hvert år så lenge jeg kan huske. Min far sa alltid at når jeg flyttet hjemmeifra kunne jeg ha så mange hunder jeg bare orket.. for han holdt det med en av gangen. i øyeblikket jeg skulle på vidregående flyttet jeg hjemme ifra, men hunden kom ikke føre skoletiden var over og jeg fikk mitt eget hus.

 

Er du opptatt av utstilling?

Opptatt? nesten mere besatt... *ler* det blir ingen helg uten utstilling. Det betyr mye for oss både for oppdettet våres å vise frem hundene våre og få andre sine meninger og kritikker på hunden. og i tillegg så er uttstilling utrolig gøy!

 

Hvordan opplever du rasen chihuahua?

 de kan ikke beskrives...du må rett og slett oppleve dem!

 

Hvorfor valgte du rasen Chihuahua?

jeg ville ha en liten hund som ikke tok så stor plass, slik at man kan ha flere hunder uten å tenke å plass og alt. en liten hund jeg kunne ha på fanget å kose med. en liten hund jeg kunne elske som gav deg det dobbelte tilbake! en liten hund som levde i mange år og som var leken, våken og inteligent. men en STOR hund som kunne bli med på alt ifra skogsturer, agility, svømming og alt annet en stor hund kan... og i tilegg ha et mot som en Løve!

 

Hva er positivt med rasen?

Finnes det noe negativt? chihuahua er fantatisk ifra nese til haletipp!

 

Er du opptatt av rasen ?

 Mere enn middels.. ler* ingen over ingen ved siden av..

 

Hvordan synes du det er i chihuahua miljøet?

Et miljø jeg stortrives i.. Masser av hyggelige mennesker som tar imot deg med åpne armer. mange koselige treff og sammenkomster.og selv om alle ikke liker hverandre like godt klarer vi alle sammen å holde sammen og være hyggelige med hverandre... Vi har fått utrolig mange gode venner i dette miljøet og vi er kjempe glad i dem alle sammen.

 

 Til sist! Hva synes du om forumet ?

Forumet er Topp det! kunne ikke blitt bedre. værdens beste moderatorer og en admin som er helt knall. utrolig glad for å være medlem her på chihuahuaforum. Stedet er som det står...*For oss som ELSKER chihuahua*

 

 

 

 

Intevju av Cecilie , Cezcal kennel.

 

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg er ei jente/dame på snart 30 år (i september...)
Jeg er ugift og barnløs. Bor i eget hus på landet, med stor tomt og uthus, men håper på noe større etterhvert. Jobber 100 % stilling i mottaket på Jotun. (skift)
Er utdannet agronom (bonde) Og tilbringer mesteparten av fritid med bikkjene og Lars. (som jobber i nordsjøen, men har mye fritid når han er hjemme.)


Hvor mange hunder har du?

For tiden har jeg 10 chihuahuaer registrert i mitt navn, men ikke alle bor hjemme til enhver tid. Foreldrene mine, søsken, kusine og venninner låner og har overtatt noen. Har også en lundehund tispe på 4.5 år og en dunker hann hund på 5 år. (pluss ett esel, en katt, ett par kaniner og ett marsvin)
Jeg fikk godkjent kennel navn i 2000, men hadde ett par kull før det også.

 

Skal du starte oppdrett & utstilling ?

 Jeg er opptatt av utstilling og ser på dette som ett must om man skal drive oppdrett. Jeg er nok ikke av de mest ivrige, men syntes det er gøy, sosialt og spennende å få kritikk på hundene. Dette sier mye om hunden din for andre og deg sjøl, og gir litt hjelp til hva man skal se etter hos en evt partner til denne hunden. Man møter også kanskje potensielle avls partnere (til bikkja...)
Trener endel utstillings trening hjemme og på treff. Øver mye på bordet og se på tenner fra de er små.

Hvordan opplever du rasen chihuahua?


Rasen chihuahua er en utrolig fasinerende rase.!!!
Grunnen til at valget blei denne er litt spesiell og ikke som alle andre sine historier... Jeg har hatt det med å ta til meg hunder andre ikke vil ha opp i gjennom tidene (omplassering) Hadde en gang to salukier og to pointere som var inne da jeg var på jobb. (ikke så vanlig med bur da) Da jeg kom hjem en dag var hele gulv belegget på kjøkkenet rivd opp, karmer og dør håndtak var knasket i stykker... Da var min tanke etter å ha fått normal puls, at heretter skal store hunder bo ute, og skal noen bo inne igjen, skal de være så små som det går an!!! (min venninne driver oppdrett av Grand Danois, så jeg var vel ikke videre imponert over lukt og skader de gjorde heller...)
Slik begynte jakten på en chihuahua. Var ikke spesielt begeistret for utseende først, men forelsket meg totalt i personligheten.
De er jo så utrolig glade og hengivene, men samtidig tøffe og kvikke.
Alle er forskjellige, men merker utrolig godt hvor mye oppdragelse har å si.
Jeg har blitt utrolig begeistret for denne rasen. Og det er lett å ha fler med sin lille størelse og flokk innstinkt. Har hatt usedvanlig lite plunder med mine hva angår helse og gemytt. Kommer til å ha rasen hele livet. Er opptatt av sunnhet og godt gemytt på rasen. Men selvfølgelig viktig at dem ser ut som en chihuahua også. Jeg er veldig aktiv med mine bikkjer og går lange turer i skikkelig terreng hver dag. De er også med på ski turer til fjells på vinters tid og på båtturer om sommeren. De er godt sosialisert fra de er små og får møte alt av folk. Valper som blir født her blir håndtert fra dag en, og er med på utallige kjøreturer og besøk før leverings alder. Jeg syntes dette er viktig for å legge grunnlag for en trygg og frisk valp.


Hvordan synes du det er i chihuahua miljøet?

 

I chihuahua miljøet trives jeg utrolig bra. Selvfølgelig er det noe skit kasting her som i alle andre miljø. Men så lenge man holder på med rasen med god samvittighet og kan stå for sine valg, har jeg ingenting å si på det. Jeg har også meninger om hva og hvordan andre gjør det. Men prøver så godt jeg kan å ikke snakke negativt om personene forde. Vi er alle forskjellige selv om vi interesserer oss for samme rase. Ikke alle har samme mål og mening, det må man bare respektere


 

 

Til sist! Hva synes du om forumet ?

Forumet her er i hvertfall ett flott sted vi kan bli kjent med rasen og få hverandres meninger og synspunkter. Rett og slett dele erfaring. Syntes det har blitt en fin gjeng her, og må si jeg stor trives med å lese om andres utstillings resultater, bilder av kull, nye valper og masse fine bilder av lykkelige bikkjer.
All ære til Annki der, du har gjort en super jobb!!
Men selvfølgelig til alle medlemmer også, dere som gjør det verdt å lese.
Er utrolig glad for alle venner jeg har fått i dette miljøet, betyr mye å ha en felles interesse. Nemlig chihuahuaen.

 

Intevju av Torild & Ole Josef , oppdretter av Flor de canela!
 
 
Kan du fortelle litt om deg selv?

Det har alltid vært hunder i livet vårt, både hver for oss og sammen,.Så at vi skulle ha hund(er) lå i kortene når vi møttes i 1984. Vi har hatt papillon, japansk spisshund og to blandingshunder før vi i år 2001 kjøpte vår første chihuahua fra kennel Rossanty. Vi bor landlig til i Nes på Romerike, og har stor tumleplass og trivelige naboer. Et perfekt sted for en gjeng med glade hunder. OJ jobber skift som dreier og jeg er hjemme med hundene og vier mesteparten av dagen til dem.

Hvor mange hunder har du?

Hjemme har vi fem chi. Vi har plassert ut tre hanner og en tispe hos venner og kjente der de lever det gode liv. Takk for at dere tar så godt vare på dem! Det har også kommet et nytt tilskudd her hos oss. En mopsegutt som setter huset på ende! For oss er det ikke noen mening i å ha hund om de skal leve adskilt fra oss. Derfor er både hus og hage tilpasset et hundeliv sammen med oss, og det er sånn vi vil ha det.

Skal du starte oppdrett & utstilling ?

Vi drev med utstiling lenge før oppdrett. Jeg drev med utstilling så tidlig som i 1981. Etter at den første hannen kom i hus varte det ikke lenge før nr to kom til, og vi hadde ingen tanker for oppdrett. For oss var det rett å starte med hanner. På den måten ble vi kjent med miljøet, kunne vise hva vi sto for og dermed lettere komme i kontakt med oppdrettere når vi begynte å se oss om etter tispe fire år senere. Kennelnavnet ble godkjent i 2006, og vi fikk vårt første kull våren 2007. Å drive oppdrett uten å stille er utenkelig. Vi kommer aldri til å drive stort, men det er viktig for oss å avle på rasetypeiske premierte hunder. Den beste indikatoren på at vi er på rett vei er å vise hunder i ringen med jevn og god kvalitet. Camping og utstiling er en utmerket kombinasjon som har gitt oss mange fine turer rundt om i norden og mange nye venner.

Hvordan opplever du rasen chihuahua?

Chihuahuaen er en sporty liten hund som gir oss glede hver eneste dag! Når vi skulle ha ny rase sto valget mellom pomeranian og chihuahua. Vi brukte tid, og snakket med mange oppdrettere. Når vi fikk vite at pom'en skulle klippes var valget enkelt. Ingen her er noe særlig glad i pelsstell... Vi har aldri angret på det valget vi tok! Mangfoldet i denne rasen, alle de forskjellige personlighetene gjør dette til en rase som passer oss perfekt, samt størrelsen som gjør at vi kan ta dem med overalt. Vi legger stor vekt på helse, og holder dem i god kondisjon. Sosialtrening er også viktig, så vi går på ringtrening og vi sørger også for at også hjernen får trim. På den måten får vi også glade og veltilpassede valper som vi stolt kan overlate til sine nye eiere.

Hvordan synes du det er i chihuahuamiljøet?

Miljøet er jevnt over trivelig. Mange nye har kommet til, og jeg synes det er viktig å ta i mot nye på en hyggelig måte. Noen negative sider finnes det jo, men vi står for de valgene vi gjør, og så får andre stå for sine valg. Med så mange mennesker og samme interesse er det ikke å forvente at vi skal mene det samme, men man behøver ikke mene så høylytt bestandig. Jeg synes det er viktig å beholde ydmykheten i det hele, og vise repekt for andre og deres meninger. Nå trekker jeg meg ut av chihuahuamiljlet en stund og overlater utstillingene til OJ. Har en liten mopsegutt som skal stilles, og det skal bli godt å få være "bare" en anonym utstiller igjen.

Til sist! Hva synes du om forumet ?

Det er lærerikt for oss alle, og det er bedre å dele kunnskapen enn å sitte på hver vår tue og tro at vi vet alt best selv. Det er utrolig moro å få følge kullene som kommer til, utstillingsresultater, og ikker minst, få glede seg sammen med de som endelig finner drømmevalpen! Det er også godt å få litt støtte når ting går galt, og selv kunne sende noen trøstens ord og varme tanker. En frisk diskusjon liver opp hverdagen så lenge man holder seg til sak, og det er alltid noe å lære av det. Alt i alt jeg jeg mye glede av forumet, og stor takk til deg Annki for den fantastiske jobben du gjør, og til medlemmene som er aktive og gjør det til en hyggelig plass å titte innom.
 
 
 
Intervju av HanneM
 
Kan du fortelle om deg selv?

jeg er en helfrelst chiahuahua eier og elsker å lese om rasen og sluke til meg alt av lærdom av rasen og rundt rasen.
det hele startet egentlig med mops, jeg var i kontakt med flere oppdrettere, men så flyttet jeg inn hos min nåværende ekssamboer som har en Chihuahua jente på 7 år fra Lay-ia, og hun snudde mitt syn på rasen, og jeg ble helfrelst. Aldri møtt en hund med så sterke personligheter og hengivenhet, så da var valget tatt og søket var i gang.
Jeg kjøpte min første gutt hos Cecilie Cezkal, og da var det gjort. Så kom det en til fra samme oppdretter. Jeg skulle hovedsakelig bare ha en kosehund, men hun fikk meg jammen til å stille ut, noe jeg ikke angrer ett sekund på da dette har blitt en hobby.
Jeg bor i landlige strøk der både jeg og hundene trives, vi er daglig i skogen og koser oss fælt alle mann.

Hvor mange hunder har du?

jeg har 2 gutter, men det blir flere etterhvert

Skal du starte oppdrett og utstilling?

oppdrett vet jeg ikke om jeg kommer til å drive, da det er mye ansvar og mye kunnskap som må være på plass, men utstilling elsker jeg og det skal jeg fortsette med. Man får se hva tiden gir meg.

Hvordan opplever du rasen Chihuahua?

Jeg opplever rasen som tøff og utadvendt. Utrolig hva som finnes i disse små kroppene. Etter jeg kom inn i miljøet har jeg fått et sunnt og riktig syn på rasen, da de andre Chiahuahuane jeg har sett har vært sterkt beskyttet og veldig usikkre og hissige.

Hvordan synes du det er i Chihuahua miljøet?

I alle miljøer finnes det altid noe å plukke på.. Men jeg har sett lite av dette, selfølgelig vil det altid være noe. Men uten dette miljøet hadde jeg ikke lært meg alt det dere lærer meg. Så jeg vil si at jeg trives godt, fått gode venner og håper på flere.

Til sist! hva synes du om forumet?

Dette er det første forumet jeg ble medlem av, og det ble en inngangsport inn i miløjet. Jeg synes alle her er trivelige, og flotte mennesker som har masse å dele og lære bort.
 
 
Intervju av Ståle Myrvold
 

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg er født i Sør Korea (i 1964) og ble adoptert når jeg var ca. 4 måneder.  De første 5 årene bodde vi på Lambertseter før foreldrene mine flyttet til Toronto i Canada.  Vi flyttet nesten hvert eneste år og gikk på 7 forskjellige skoler på 12 skole år.  Men hund har vi alltid hatt.  Begynte med store hunder blant annet schæfer.  Men i 1982 så bodde vi i et boligfelt midt i Toronto by og da var det vanskelig å ha stor hund.  Da ble valget en chihuahua og det er slik det hele startet.  Han fikk navnet Bob den  fjerde fordi de tre tidligere hundene som vi har hatt alle fikk også navnet Bob. Bob reiste sammen med oss over hele Canada og over 25 delstater i USA (blant annet i California hvor jeg gikk på Stanford Univerity).

Vi flyttet tilbake til Norge i 1990 med vår chihuahua og flokken vokste etter hvert her i Norge.

I dag er jeg styremedlem og i avlsrådet i Chihuahua-ringen.  Er også i styret til NMHK avd. Østfold.

Hvor mange hunder har du?

Vi har 13 hunder i alt.  8 tisper og 5 hanner.  7 langhåret og 6 korthåret.

To av våre fra egen oppdrett har blitt N UCH og den ene har i tillegg blitt S UCH (Little Precious Augusto of Adanac) og vunnet  8 BIR og 6 BIM.  Augusto endte på 2. plass på "Ti på topp" i 2004 og 3. plass i 2005.

Skal du starte oppdrett & utstilling ?

Vi driver Adanac Kennel og er allerede i full gang med både oppdrett og utstilling.  Men vi driver ikke stort mht oppdrett.  Vi har hatt på gjennomsnitt mindre enn et kull i året. Utstillingsmessig så deltar vi på ca. 10 utstillinger i året men det kan bli noe mer i år siden vi har fått to nye valper fra Cezkal (Mor er Malila til Cecilie og Far er vår Knerten) som vi ønsker å stille en del fremover.

Hvordan opplever du rasen chihuahua?

Chihuahua er en sunn hunderase og en av de peneste syns jeg. At den er så liten og lett gjør det veldig pratisk når man skal ha den med på jobb og andre steder.  Den første chihuahuaen ble med oss overalt, inkludert noen av de fineste restaurantene i San Francisco og Los Angeles. I tillegg så er det flott at man kan veldig enkelt transportere og stille ut mange på samme utstilling i motsetning til hvis man har store hunder som Irsk Ulvhund eller Sankt Bernhard.

Hvordan synes du det er i chihuahua miljøet?

Jeg synes at chihuahua miljøet er et bra miljø.  Det er mange flotte folk og hunder i miljøet. Det er et stadig økende miljø og jeg ser frem til å bli kjent med flere.

Til sist! Hva synes du om forumet ?

Jeg syns forumet er et bra sted å treffe folk med samme interesser.  Mange her bor langt unna og antagelig ville vi aldri ha blitt kjent med dem dersom det ikke var for forumet.  Forumet hjelper til å holde seg oppdatert på hva som foregår i miljøet, ikke bare chihuahua relaterte saker men også private.  I tillegg er forumet et veldig lærerikt sted.

 

 

Intervju med Kennel Dyrdal
 

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Tor Kvilhaugsvik og driver kennel Dyrdal sammen med samboer Monica Salvanes. Foruten utst. og avl er vi begge aktive i styreverv både i hundeklubber og rideklubb. Vi har døtrene Frida Amalie og Anna Malena, to heste- og hundegale jenter.

Hund har vi begge hatt hele livet, men først på nittitallet fant jeg ut at det fantes små hunder som faktisk var hund. Vi hadde Schæfer og Risenschnauzer i mange år og overgangen ble stor men svært behagelig.

Monica hadde lenge ønsket seg en Chinese Crested og Chihuahuaen kom faktisk inn våren 95 uten at denne rasen var planlagt. En tilfeldig annonse og Kine kom inn i vårt hus. Hun regjerte fort de store og var dronningen i huset. September samme år hadde flere års venting betalt seg og Monica's første Crested flyttet
inn.

Hvor mange hunder har du?

I dag har vi 20 hunder fordelt på 3 raser så en kan si at hundene er vår store lidenskap. Chihuahua gjorde seg svært bemerket selv om denne rasen er betraktelig mindre enn de store vi hadde. Tøffere enn toget, uredd og omgjengelig. Ikke av de smarteste, men en rase som vet å gjøre seg til husets midtpunkt.

Skal du starte med oppdrett & utstilling ?

Vi prøvde oss på utst. med disse to og de fikk cert og Bir og Bim på første utst. og vel en hobby ble til en livstil med mye utst.turer rundt omkring i Norge, Sverige og Danmark.

Vi planla ikke å begynne med oppdrett før Kine ble champion i 97 og etter å ha fått god kontakt med Fru Pamela Steineger/kennel Rossanty som ble vår mentor. Alt hva denne damen kunne og ville lære fra seg. Den beste støtte en nybegynner kunne ønske seg. Slik begynte vårt oppdrett og i mai 98 kom første Dyrdal's kull til verden, 7 velskapte små.

Hvordan synes du det er i chihuahua miljøet?

Chihuahuamiljøet er som i de fleste hundemiljøer; ''Du kan si va du vil om kona mi, bare du ikke kritiserer hunden min'' Evil or Very Mad Og det vi bør tenke på er at vi kan ikke alle ha samme smak når det gjelder type, men det er viktig å respektere andres smak og meninger.

Til sist! Hva synes du om forumet ?

Forumet er informativt. Jeg er ikke så aktiv her, men setter pris på å finne utst.resultat her.

Tor
Kennel Dyrdal